Bildiri Koşulları
 
* Kongrede her oturumda 4 konuşmacı ve 1 oturum başkanı olması öngörülmektedir.
* Her konuşmacıya bildirisini sunması için 20 dakikalık süre verilecektir.
* Her  bildiri için 5 dakikalık ek tartışma süresi verilecektir.
* Kongre dili Türkçedir. (Bildiri kitabında Fransızca ya da Türkçe basılabilir).
* Bildiri sahiplerinin kongre takvimine uyması yapılacak çalışmaların aksamaması açısından son derece önemlidir.
* Bildiri özetlerinin en geç 31 Aralık2011 tarihinde gönderilmesi gerekmektedir. Bildiri özetleri 150 sözcüğü aşmayacak şekilde 11 punto ile hazırlanmalı ve özetlerin altında en az 3, en fazla 5 anahtar sözcük verilmelidir. Özetler, kongre sekterliği email adresine gönderilecektir. Kabul edilen bildiriler, başvuru sahiplerine 15 Şubat 2012 tarihinden itibaren iletilecektir.
* Kongrede sunulan bildirilerin baskıya hazır tam metinleri en geç 30 Haziran 2012 tarihine kadar ilgili email adresine gönderilmelidir. 
Ana MetinMS Word programında, Times New Roman, 12 punto, 1.5 satır aralığıyla yazılmalıdır. Sayfa kenarlarında 2.5 cm . boşluk bırakılmalı ve sayfalar numaralandırılmalıdır. Yazılar 7.000 (yedibin) kelimeyi geçmemelidir. Metin içinde vurgulanması gereken kısımlar, koyu değil eğik harflerle yazılmalıdır. Metinde tırnak işareti+eğik harfler gibi çifte vurgulamalara yer verilmemelidir.
Alıntı ve Göndermeler: Alıntılar tırnak içinde verilmeli; beş satırdan az alıntılar satır arasında, beş satırdan uzun alıntılar ise satırın sağından ve solundan 1.5 cm içeride, blok hâlinde ve 1,5 satır aralığıyla 1 punto küçük yazılmalıdır. Metin içinde göndermeler, parantez içinde yazılmalıdır: (Jourde 2002), (Jourde 2002: 15).
Birden fazla yazarlı yayınlarda, metin içinde sadece ilk yazarın soyadı ve ‘vd.' yazılmalıdır:  (Brunel vd. 2002).
Dipnot kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalı; yalnız açıklamalar için başvurulmalı ve otomatik numaralandırma yoluna gidilmelidir. Dipnotlarda kaynak göstermek için, metin içi kaynak gösterme yöntemleri kullanılmalıdır.
Kaynaklar kısmında ise, birden fazla yazarlı yayınların diğer yazarları da belirtilmelidir.
Metin içinde, gönderme yapılan yazarın adı veriliyorsa kaynağın sadece yayın tarihi yazılmalıdır:
"Lejeune (2010: 131), bu konuda …."
Yayım tarihi olmayan yapıtlarda ve yazmalarda sadece yazarların adı; yazarı belirtilmeyen ansiklopedi vb. yapıtlarda ise yapıtın adı yazılmalıdır.
İkinci kaynaktan yapılan alıntılarda, asıl kaynak da belirtilmelidir:
"Viala (2003) ....." (Çelik 2008'den).
Kişisel görüşmeler, metin içinde soyadı ve tarih belirtilerek gösterilmeli, ayrıca kaynaklarda da belirtilmelidir. İnternet adreslerinde ise mutlaka kaynağa ulaşma tarihi belirtilmeli ve bu adresler kaynaklar arasında da verilmelidir:
www.tdk.gov.tr/bilterim (15.12.2002).
Kaynaklar: Metnin sonunda, yazarların soyadına göre alfabetik olarak aşağıdaki şekillerden birinde yazılmalıdır. Kaynaklar, bir yazarın birden fazla yayını olması halinde, yayımlanış tarihine göre sıralanmalı; bir yazara ait aynı yılda basılmış yayınlar ise (1980a, 1980b) şeklinde gösterilmelidir:
Baylon, Christian ve Paul Fabre (2007). Initiation à la linguistique.Paris: Armand Colin.
Lejeune, Philippe (2010). L’Autobiographie en France. Paris: Armand Colin.
Roux, Jean-Paul (2007). Trüklerin Tarihi. Çev. Aykut Kazancıgil, Lale Arslan-Özcan, İstanbul: Kabalcı Yayınevi.
İnal, Tuğrul (2010). "L’Orient et son double". Hacettepe Üniversitesi, Frankofoni Dergisi 22: 37-43.  
* Tekirdağ dışından katılacak bildiri sahiplerinin ulaşım ve konaklama giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır. 
* Kongre kayıt ücreti bildirili 250 TL, bildirisiz 150 TL’dir. Hesap Bilgileri kongre genel ağ sitesinden duyurulacaktır.